Logisztikai vezető / Cégvezető szemszögéből

Egy évek óta növekvő, terjeszkedő raktárban első ránézésre is sok olyan folyamatot találhatunk, melyeket tovább lehetne finomítani. A legnagyobb nyereség azonban mégsem itt, hanem az utólagos könyvelések és hibák elkerülésével, valamint a folyamatok megbízhatóságának a javításával érhető el.

Ha raktárában szabad tárolóhelyes (kaotikus) stratégiával dolgozik, és nem használ mobil megoldásokat, akkor pontosan tudja mekkora munkát jelentnek az utólagos könyvelések.

Mostantól azonban új feladatokkal bízhatja meg azokat a munkatársait, akik eddig az egyhangú könyveléseket végezték. Mivel raktárosai a ki-, be és az átraktározás adatait a helyszínen rögzítik, a könyvelési idő minimálisra csökkenthető. A kaotikus raktározás így azok számára is vonzóvá válhat, akik a sok adminisztráció miatt ezt a technikát eddig nem alkalmazták.

Használja ki Ön is a kaotikus raktárkezelés adta lehetőségeket, amely a legtöbb ERP rendszer logisztikai moduljában elérhető funkció, és szabadítsa fel raktárhelyeinek akár 30%-át!

„Nem tudod, hol lehetnek az bevételezett áruk?” Ugye Ön is hallotta már ezt. A mobil raktári szoftverek előnyei az ilyen esetekben a legszembetűnőbbek: az L-mobile megoldása az árut a beérkezéskor közvetlenül a vállalatirányítási rendszerébe könyveli, így a korábban előforduló könyvelési késedelmek, hibák, az ebből eredő felesleges keresések, raktáron belüli kérdezősködések megszűnnek. A készletek pontos mennyisége és elhelyezkedése  a cég minden munkatársa számára átlátható lesz, az ERP adatbázisának megbízhatósága pedig jelentősen javul. Ennek köszönhetően a keresési idő lecsökken és a felesleges raktári útvonalak is megszűnnek.

Folyamatai rugalmasan a vállalatához és aktuális raktári állapotokhoz igazíthatóak.  Ebből adódóan termékeit a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban tudja a raktárba betárolni, majd pedig kiszállítani.

Úgy gondolja, hogy egy ilyen projektre nem elegendő a beruházási keret? Az L-mobile-al lehetősége van arra, hogy egyes folyamatait egymástól függetlenül, lépésről-lépésre vezesse be. Az Ön igényeitől függ, hogy először az árufogadással vagy a komissiózással kezdi-e? Segítségünkkel egy-egy projektet több szakaszra bonthat, és ezeket is további átlátható lépesekre oszthatja.