Árufogadás

A beszerzési rendelésekre érkezett tételek könyvelését a felhasználó a fizikai bevételezés helyén tudja elvégezni mobil eszköz segítségével az Árufogadás funkció használatával.

Az árufogadás első lépése a megfelelő beszerzési rendelés azonosítása. A rendszer listázza a proALPHA megfelelő állapotú rendeléseit, amik közül a felhasználónak választania kell.

Ezt követően az érkezett tételt kell azonosítani. Az alkalmazás listázza a kiválasztott rendelés megfelelő pozícióit, a felhasználó ezek közül választhat, továbbá meg kell adnia a szállítmány szállítólevél számát is.

A tétel azonosítását követően a rendszer megjeleníti a beszerzési rendelés pozíciójának részletes adatait, amiket a felhasználó ellenőriz, majd meg kell adnia – a fizikai elhelyezésnek megfelelően – azt a tárhelyet, ahová a készlet logikailag kerüljön. Erre vonatkozóan a rendszer javaslatot is ad, amit a felhasználó figyelmen kívül hagyhat. A beérkezett mennyiség kitöltése után a felhasználó kezdeményezi a bevételezést a proALPHA felé.

Hiba esetén a felhasználó értesül a hibaüzenetről és megteheti a szükséges lépéseket.

Sikeres könyvelést követően pedig folytathatja munkáját.